Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gnocchi alla romana

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt-sült tészták 
Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Buli, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
25 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ez az étel nem gnocchi, de, mégis így nevezik, hogy miért, azt, talán, a rómaiak sem tudják.
Forraljuk fel a tejet, tegyünk bele egy evőkanál vajat és ízlés szerint sót. Ha felforrt, állandóan kevergetve, vékony sugárban öntsük bele a darát. Főzzük sűrű masszává. Vegyük le a lángról és keverjük bele, a reszelt parmezán harmadát, ha kedvünk úgy diktálja, tehetünk bele, két tojássárgáját is, szép színt ad az ételnek. Simítsuk olajjal kikent lemezre, a tetejét egyengessük el nedves kanállal, majd hagyjuk kihűlni. Pogácsaszaggatóval szúrjuk ki vagy vágjuk háromszögletű darabokra, ez utóbbi gazdaságosabb, mert nincs maradék. Rakosgassuk, kevés vajjal kikent tepsibe, tetőcserépszerűen, szórjuk meg, bőven, a parmezánnal és csepegtessük meg olvasztott vajjal. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, lehetőleg, grill állásra és süssük tíz percig.
Rómában ragu, öntet nélkül fogyasztják és nem köretként, hanem önálló ételnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)