Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zúzás zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Párolt, Sós, Savanyú, Csípős, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg csirkezúza 0 14.8 15 0 0 64
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
1 csomag galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
15 levél tárkony 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajon megpároljuk a finomra metélt vöröshagymát, majd átsütjük rajta az apró kockára vágott zúzát, kevés vízzel felöntve, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve, fő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá, de a végére alig maradjon leve. Közben a salátaféléket, a zöldjével együtt, karikára vágott újhagymát, a vékonyra szelt chilit és tárkonyt összekeverjük, majd a sóból, borsból, borecetből és olajból készült öntettel tálalás előtt összeforgatjuk, tányérokra halmozzuk. Végül, a tetejére kanalazzuk a langyos zúzát.
Pirított barnakenyeret kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)