Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kubai felesborsóleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
2 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
50 dkg felesborsó 362 27.2 1.3 60.5 9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Áztassuk be a felesborsót egy éjszakára. Másnap, egy lábosban, forró olajon kevergessük egy percig az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a fűszereket, a lecsepegtetett borsót, a kis kockára vágott sonkát és burgonyát. Öntsük fel liternyi vízzel és fedő alatt, kis lángon főzzük puhára. Óvatosan sózzuk, mert a sonka is sós.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)