Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Thai piros curry paszta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Fűszerkeverékek, Sós, Csípős, Zöldség, Sütés nélkül, Főzés nélkül
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál garnéla paszta 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál halszósz 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1.5 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 db gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db mogyoróhagyma ? ? ? ? ? ?
1 szál thai citromfű 0 ? ? ? ? ?
2-3 evőkanál kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citromfüvet és a hagymát vágjuk darabokra, a magokat törjük meg mozsárban, majd az összes hozzávalót dobjuk a turmixgép poharába. Keverés közben, annyi kókusztejet adjunk hozzá, hogy sűrű, sima masszát kapjunk.
Ha gyerekek is esznek az ételből vagy nem szeretjük a csípőset, a chili mennyiségét csökkentsük. Vegánok a halszósz és a garnéla paszta helyett szójaszósszal készítsék.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)