Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kovászolt kerekrépa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Saláták, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
igény szerint kerekrépa 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított kerekrépát felszeleteljük, nagyméretű befőttesüveg aljára egy csokor, megmosott kaprot teszünk, majd a felszeletelt répát belerakosgatjuk. A fűszereket a répaszeletek közé szórjuk. Ha az üveg megtelt, a tetejére téve a másik csokor kaprot a répát szorítsuk le fapálcikával és öntsük fel felforralt, majd lehűtött vízzel, melybe literenként 2 deka sót kevertünk. Helyezzük a kenyeret a folyadék tetejére és fedjük le az üveget egy tányérkával, majd állítsuk napos helyre, úgy öt napra. Úgy fogyaszthatjuk, mint a kovászos uborkát, de főzeléknek is elkészíthetjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)