Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Harcsás póréhagymakrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
20 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
8 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pórét, a zöldjével együtt vágjuk vékony karikára. Egy fél maréknyit tegyünk félre, a többit pároljuk meg az olívaolajban, ha megpárolódott öntsük fel az laplével és főzzük puhára, közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült adjuk hozzá a tejszínben elkevert keményítőt és forraljuk össze, majd botmixerrel törjük át. A felforrósított vajon süssük át a megmaradt pórét, majd pirítsuk meg rajta az előzőleg sózott, borsozott dobókockányi darabokra vágott harcsafilét. A megsült halat betétként adjuk a leveshez.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)