Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántott zeller zöldséges barnarizzsel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Kímélő
Hozzávalók

Zöldséges barnarizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
40 dkg barnarizs 0 6.7 2.8 81.3 10.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rántott zeller
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöldséges barnarizs
A barnarizst előző este hideg vízbe beáztatjuk. A vizet leöntve belekeverjük a finomra vágott hagymát, a felkarikázott répát és a felkockázott karalábét. Felöntjük az alaplével, majd sózzuk és borsozzuk. Nagy lángon felforraljuk, majd fóliával szorosan lefedve, 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy órára. Tálalás előtt villával fellazítjuk és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Rántott zeller
A meghámozott zellert centis karikára vágjuk és a sóval, cukorral és citromlével ízesített vízben két percig előfőzzük. Leszárítjuk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozva, bő, középforró olajban aranybarnára sütjük. A fölösleges olajat leitatva, forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)