Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szabolcsi töltött káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Töltött, Sós, Savanyú, Meleg, Római tál, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 liter paradicsomlé 100%-os 43 0.2 0.04 10.7 0.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az édes káposztafejet megfőzzük, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel.
A lapockát ledaráljuk, összekeverjük az előfőzött rizzsel, bőven borssal és ízlés szerint megsózzuk. Kicsi, tölcsér alakú gombócokat csináljunk. A megtöltött káposztákra ráöntjük a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy éppen ellepje.
Friss, puha kenyeret adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)