Süllő gines mártással
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
süllő |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
105 |
1 dl
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 szál
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 szem
borókabogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 szem
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
gin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 fél
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy liter vízbe öntjük a borecetet, beledobjuk a borókabogyót, a borsot, a fokhagymát, a rövidebb darabokra vágott újhagymát, megsózzuk és felforraljuk. Ha felforrt a lángot kikapcsoljuk és fedő alatt hagyjuk állni, amíg kihűl. Újraforraljuk és a lángot egész kicsire véve, a süllőfiléket 6-7 percig főzzük, a víz ne forrjon, csak egy-egy buborék szálljon fel. A lecsepegtetett filéket előmelegített tálra tesszük. Bevonjuk a mártással, melyet úgy készítünk, hogy egy deci főzőlébe belecsavarjuk a fél citrom levét, hozzáöntjük a gint, majd habverővel apránként belekeverjük a vajat, végül sóval és fehérborssal ízesítjük.
Vajas burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)