Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gőzölt harcsa borsabayonnal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Gőzölt, Sós, Meleg, Tojás, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
5 szem feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsafilét szeletekre vágjuk és besózzuk. Amíg áll, a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk. Egy edénybe, melyre gőzölőrácsot tudunk tenni, beleöntjük a bort, egy deci vizet, majd hozzáadjuk a borsot, a kakukkfüvet és a hagymákat. Felforraljuk és a gőzölőrácsra téve a halszeleteket, fölé helyezzük, majd lefedve gőzöljük néhány percig. Gyorsan kész van, ne főzzük szét. A halat tegyük előmelegített tálra. A fűszeres levet szűrjük le, ha nincs két deci, egészítsük ki, halalaplével vagy vízzel. Gőz felett, a tojássárgájával verjük habos krémmé, ízesítsük sóval és néhány csepp citromlével. A halszeletekre öntve tálaljuk.
Párolt rizst vagy sült burgonyát adhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)