Kínai csípős káposztasaláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 fej
fehérkáposzta |
65 |
1.1 |
0.2 |
14.7 |
2.7 |
0 |
2 szál
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
3 evőkanál
ecet (20%-os) |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
erős pista |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A káposztát legyaluljuk, majd a répát hozzáreszeljük. Jól megsózva átkeverjük és kicsit lenyomkodva állni hagyjuk egy órát. Kicsavarjuk, de a levét tegyük félre. Az olajat melegítsük meg, de ne forróra, keverjük bele az erős pistát és azonnal zárjuk el a lángot. Szórjuk bele a cukrot, öntsük hozzá az ecetet és fél deci vizet. Forgassuk össze a káposztával és ha nem elég sós, adjunk hozzá keveset a káposzta kicsavart levéből. Időnként átkeverve, hűtőben hagyjuk egy órát pihenni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)