Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almaborban főtt nyúl

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db házinyúl ? ? ? ? ? ?
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 dl Calvados 0 ? ? ? ? ?
4 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
4 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A feldarabolt nyulat sózzuk és borsozzuk meg. A vaj felében süssük hirtelen barnára, ekkor adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet. Rövid párolás után, öntsük le a pálinkával és gyújtsuk meg. Ha a lángok kialszanak adjuk hozzá az almabort, szükség esetén utánsózva, lefedve pároljuk puhára. A maradék vajon pároljuk át a meghámozott és kicsumázott almaszeleteket. Az elkészült nyúldarabokkal rakjuk előmelegített tálra. A párolólevet forralással kissé sűrítsük be és öntsük a húsdarabokra.
Vajas burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)