Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Club szendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Rakott, Hirtelen sült, Sós, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
12 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott csirkemellet lapjában két szeletre vágjuk és az olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félretesszük és a zsírjában ropogósra sütjük a megfelezett baconszeleteket. Ezeket is félretesszük. A majonézt elkeverjük a mustárral. Megpirítjuk a toastkenyereket. Egy szelet pirítóst megkenünk a majonézzel, majd ráterítünk egy levél salátát. Elterítünk rajta némi ferdén felszeletelt csirkemellet és sült bacont, erre paradicsomszelet és finomra metélt lilahagyma jön. Betakarjuk egy alsó felén megkent kenyérrel és a felső felét is megkenve, megismételjük a rétegezést. Végül ismét egy alsó felén megkent pirítós következik. Ugyanígy készítjük el a másik három szendvicset. Végül a tornyokat átszúrjuk fogpiszkálóval és átlósan elvágjuk.
A fogpiszkálót eltávolítva fogyasztjuk, rengeteg papírszalvétával tálaljuk. Ez a szendvics csöpögős rendesen, de ennek így kell lennie, ne sajnáljuk hát a majonézt.
Állítólag elegáns klubokból, úgy tiltattak ki bizonyos embereket, hogy ezt a szendvicset rendelték nekik, majd jelezték, hogy az illető még enni sem tud rendesen. Ezt a szendvicset se kézzel, se késsel-villával, nem lehet szalonképesen fogyasztani.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)