Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ananászos csirkenyárs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Nyárs , Grillsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db ananász  49 0.4 0.4 12 0.4 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat, a fokhagymát, a mézet és az ízlés szerint kimagozott chilt, némi sóval botmixerrel összedolgozzuk. A csirkemellet, a bacont és az ananászt egyforma kb. 3 centis kockára vágjuk. A csirkemellkockákat összeforgatjuk a páccal és fél órát pihentetjük. lecsepegtetve, a baconnal és az ananásszal, felváltva, nyársra húzzuk. Közepes magasságra tett grillrácson, időnként megforgatva készre sütjük. Félidőben a lecsöpögött páccal átkenjük.
Mézes-narancsos balzsamszósszal és sok salátával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)