Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tarkabarka paprikasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Savanyú, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg juhsajt (kaskavál) 225 31.4 9.6 0.2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kaliforniai paprikából zöld, sárga és piros színűt használjunk. A zöldpaprika a hegyes, csípős legyen. A kicsumázott paprikákat vágjuk körömnyi darabokra. Az olajból, az ecetből, az apróra vágott zöldfűszerekből készítsünk öntetet. A finomra metélt lilahagymát és a paprikát forgassuk össze az öntettel, majd hűtsük be 20 percre.
Tálalás előtt reszeljük rá a sajtot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)