Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mentás zöldborsókrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Édes, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1/2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
30 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
10 db mentalevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpároljuk a zöldborsót, majd felöntve a zöldségalaplével puhára főzzük. Közben sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül belekeverjük a tejszínt, a mentát és rövid összeforralás után botmixerrel összetörjük.
Hidegen vagy melegen tálaljuk, ha melegen adjuk asztalra, szórjunk rá pirított zsemlekockát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)