Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos bableves bazsalikommal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
igény szerint bacon 0 10 45 0 0 105
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
2 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha felszáll az illata, ráöntjük a sűrített paradicsomlét és a zöldséglevest. Fűszerezzük sóval, borssal, a felvagdalt bazsalikomlevelekkel és a cukorral. Beleborítjuk a hideg vízzel leöblített fehérbabot. Összeforraljuk és már kész is. Ha sűrűbben szeretnénk tálalni, a leves egy részét, botmixerrel zúzzuk össze. Hidegen tálalva díszítsük bazsalikomlevélkékkel. Ha nehezebb, téli levesnek szánjuk szórjuk meg a tetejét reszelt parmezánnal és szárazra sütött bacondarabokkal, ekkor friss, puha kenyeret tálaljunk mellé.
Igazi univerzális leves, télre-nyárra, minimális módosítással igazodhat az évszakhoz és a vendégek igényeihez.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)