Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ráksaláta ananásszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sós, Sütés nélkül, Hideg, Hidegvérűek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg koktélrák ? ? ? ? ? ?
30 dkg ananász  49 0.4 0.4 12 0.4 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 teáskanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint borsikafű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, míg fel nem enged, majd fél percig lógassuk, szitában, forrásban lévő vízbe.
Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a meghámozott és falatnyi darabokra felvágott ananászt (készíthetjük konzervből is, előtte jól csepegtessük le a levét), keverjük össze a majonézt, a ketchup-ot, a mustárt, a natúr joghurtot, ízesítsük citromlével, sóval, fűszerezzük borssal és curry-vel. Öntsük a rák, ananász egyvelegre és forgassuk össze.
Tálaljuk jéghidegen, pirítóssal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)