Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkafelfújt tormamártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Sós, Csőben sült, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

Sonkafelfújt
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
40 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tormamártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
adag cukor 402 0 0 99.9 0 0
adag fehérbors 0 0 0 0 0 0
adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál ecetes torma ? ? ? ? ? ?
1 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sonkafelfújt
A sonkát a vaj felével ledaráljuk. A maradék vajon megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a tejjel, és sűrűsödésig főzzük. A darált sonkát a mártáshoz keverjük, és hozzáadjuk a tojássárgájákat, a borsot, és az előzőleg, kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy nagyobb vagy négy kisebb formát vajjal kikenünk, majd beleöntjük a masszát.
Egy nagyobb tepsibe vizet öntünk, úgy hogy legalább a formák feléig érjen, majd előmelegített sütőben kigőzőljük a felfújtat.


Tormamártás
A szikkadt zsemlét vékonyan meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A leveskockát 3 dl vízzel felfőzzük. A tejszínt felforraljuk és a zsemlekockákat péppé főzzük benne, belekeverjük a tormát és a húslével mártás sűrűségűre higitjuk. A fűszerekkel kellemesen pikánsra ízesítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)