Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olasz almás csirkesaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Főtt, Hétvégi ebéd, Hideg, Sós, Zöldség, Húsfélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 szál metélőzeller ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet sós vízben puhára főzzük vagy eleve főttet használunk. Hagyjuk kihűlni, majd lebőrözve és kicsontozva apró darabokra vágjuk. A zellert és az almát apró kockára vágjuk, a sárgarépát almareszelőn lereszeljük. A majonézt, az olajat és a citrom kicsavart levét elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A hozzávalókat beleforgatjuk és salátalevéllel bélelt tálba rakjuk, a félbevagdalt paradicsommal körberakjuk, a finomra metélt petrezselyemmel megszórjuk.
Almából lehetőleg borízűt válasszunk és csak keverés előtt vágjuk fel, hogy ne barnuljon meg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)