Fűszeres paradicsomszószban párolt kecskegida
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
kecskehús |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
70 dkg
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
3 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg a finomra metélt hagymát. Süssük aranybarnára a feldarabolt kecskehúst a hagymás keveréken. Adjuk hozzá a paradicsomot, az aprított zöldfűszereket, a paprikát és sózzuk meg. Forraljuk össze, majd a serpenyőt lefedve, tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és pároljuk egy órát vagy ameddig a hús meg nem puhul.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)