Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spagetti feketekagylóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Meleg nyári napokra, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A héjas kagylót áztassuk, 20 percig, sós vízben és, amelyik kinyílik dobjuk ki. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát, adjuk hozzá a felvagdalt, ízlés szerint kimagozott chilit és a zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a borral és a hámozott paradicsom konzervvel, a levével együtt. Főzzük mártás sűrűségűre. Közben előírás szerint főzzük meg a tésztát. A mártásba dobjuk a kagylókat, 3 percig főzzük, amelyik nem nyílt ki, dobjuk el. Keverjük össze, a lecsepegtetett főtt tésztával és a finomra vagdalt petrezselyemmel, azonnal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)