Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karalábésaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 fej karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 evőkanál tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kefírbe keverjük a mézet, a citromlét, a finomra vagdalt petrezselyemzöldet és zsenge karalábéleveleket. A reszelő legdurvább fokán lereszeljük az almát, a karalábét és a zellert, majd gyorsan az öntetne forgatjuk.
Jól behűtve tálaljuk, tökmagolajjal megcsepegtetve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)