Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós-spenótos burek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
4 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele.
Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és béleljünk ki egy réteslappal, majd ezt is megolajozva, még egyet terítsünk bele. kenjünk rá a töltelékből, majd ismét réteslap, olaj és töltelék következik, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére két réteslap kerüljön. legfelső lapot előbb vizezzük meg és utána kenjük át olajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük, tortaszerűen szeleteljük.
Langyosan a legfinomabb.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)