Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtroppancs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 12 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Farsang, Szilveszter, Húsvét, Csőben sült, Sós, Csípős, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Szitáljuk össze a lisztet a sóval, cayenni borssal és a sütőporral, majd morzsoljuk el a vajjal. Gyúrjuk bele a sajtot és a tejfölt. Formáljuk gombóccá és tegyük hűtőbe két órára. Lisztezett deszkán nyújtsuk késfok vastagságúra és vágjuk ujjnyi darabokra. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 220 fokra előmelegített tepsiben süssük 8 percig.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)