Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Padlizsán paradicsommal és fokhagymával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Buli, Bálint nap, Böjt, Párolt, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1/2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt keresztben szeleteljük centi vastagra, sózzuk be és fél óra állás után mossuk le. Jól lecsepegtetve forró olajon süssük barnára. Két evőkanál olajon süssük át a kicsumázott, kézzel összetört paradicsomokat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk meg. Ha összefőtt, tegyük bele a padlizsánt, keverjük bele az ecetet és néhány perc forralás után reszeljük bele a fetát. Hagyjuk kihűlni. Behűtve tálaljuk, friss pitával.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)