Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizses garnélasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1.5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
40 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
igény szerint koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rákot, a zöldborsót és a rizst főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. A zöldségeket vágjuk apróra, a újhagymát zöldjével együtt. A majonézből, a fehérborral, citromlével, sóval, borssal ízesítve keverjünk mártást, Az összes hozzávalót forgassuk bele, majd salátalevéllel bélelt tálba halmozzuk és paradicsomgerezdekkel díszítve, jól behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)