Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Betyáros zöldbableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség, Macskajajra, Hétköznapi vacsora
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint erős pista ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csapott evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg száraztészta (8 tojásos) 392 17 5 69.3 3.4 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db paprika  20 1.2 0.3 3 0.9 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1/2 kg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
10 dkg császárszalonna 646 10 65 0 0 140
1 evőkanál búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, az apróra vágott fokhagymát, néhány percig együtt pirítjuk, meghintjük a liszttel, azzal is pirítjuk egy kicsit, elkeverjük a fűszerpaprikával, a meghámozott, kockára vágott paradicsommal, majd felöntjük 1 l vízzel. Ha felforrt, hozzáadjuk a felcsíkozott sonkát, a tarhonyát, megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt, kislángon puhára főzzük. Beleöntjük a tejfölt, újraforraljuk, erős pistával kellemesen csípősre ízesitjük, tetejét meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)