Karfiol felfújt remoskában
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csipet
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
10 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
1 fej
karfiol |
29 |
2.4 |
0.4 |
3.9 |
2.9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rózsáira szedett karfiolt főzzük roppanósra, sóval és citromlével ízesített vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját a tejföllel, a sajt felével, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezve keverjük ki. A vaj felével kenjük ki a remoska edényét. A tojásfehérjét csipetnyi sóval verjük habbá és óvatosan forgassuk össze a lehűlt karfiollal és a tojássárgájás masszával, majd öntsük az edénybe. Szórjuk a tetejére a maradék reszelt sajtot és csipegessük rá a vajat. Fél órát süssük.
Köretként, szárazabb grill húsok mellé, de önálló vacsoraként is megállja a helyét.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)