Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ánizsos perecek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál ánizs 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet összeforgatjuk a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és az ánizsmaggal. A vajjal morzsalékosra dolgozzuk és a két tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. Ceruzányi darabokat formálunk és pereccé alakítjuk. Porcukorral meghintve sütőlemezre rakosgatjuk és 175 fokos sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Tea mellé adhatjuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)