Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gőzölt marhagombóc

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Gőzölt, Gőzpároló, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej kínaikel 16 1.2 0.3 2 1.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
20 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál sherry ? ? ? ? ? ?
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúst hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd kis kockákra aprítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és elkeverve fél órát állni hagyjuk. Ekkor hozzáadjuk a darát és az alaplevet, ezzel is pihentetjük egy fél órát, majd gombócokká formázzuk és a kellevelekkel kibélelt gőzölőbe rakjuk. Egy órát gőzöljük. Ne feledkezzünk el a víz pótlásáról.
A kellevelekkel körítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)