Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsommártásban párolt tőkehal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Hideg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halfiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felhevített olajon mindkét oldalukat megkapatjuk, majd kivéve, félre tesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük a borral és a paradicsomlével. Összeforraljuk, a citrom kicsavart levével ízesítjük, majd beletesszük a halszeleteket és kis lángon, puhára pároljuk.
Forrón párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk, de hidegen is finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)