Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabos ürüdiszkosz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg birkahús 308 16.9 26.4 0.3 0 70
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst, a burgonyát és a paradicsomot kockára vágjuk. Összeforgatjuk a finomra vágott hagymával és fokhagymával és a fűszerekkel. Az alufóliával kibélelt diszkoszba rakjuk és aláöntjük a bort. A tetejére simítjuk a tejölt és a diszkoszt lezárva, másfél órára parázsba tesszük.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)