Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Adventi püspökkenyér citromosan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Reggeli, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
9 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét, a csipet sóval, kemény habbá verjük. A lisztből egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit, a sütőporral összeszitáljuk. A tojássárgájás krémet, a tojáshabot és a lisztet fokozatosan összeforgatjuk. Végül belekeverjük a félretett liszttel összerázott mazsolát, durvára vágott diót és csokoládét. Kivajazott és kilisztezett őzgerincformába töltjük. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 40-45 perc alatt megsütjük. A formából kiborítjuk. A felolvasztott vajat elkeverjük a citrom levével és bekenjük vele a süteményt, majd porcukorral bőven meghintjük.
Vékonyra szeletelve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)