Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meleg sör

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Hideg téli napokra, Főtt, Buli, Szilveszter, Édes, Meleg, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 üveg sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sört felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a fahéjat. A tojást kevés vízzel felverjük és állandóan kevergetve hozzáöntünk egy keveset a forró sörből, majd hozzáöntjük az egészet. Végül hozzákeverjük a vajat és a rumot.
Téli estékre való ital.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)