Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertéskaraj mézes sütőtökkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
40 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 teáskanál gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt húst hintsük sózzuk, borsozzuk meg, majd fátyolnyi lisztet szitáljunk rá. A felhevített olajban süssük ki. Közben, a vajon barnítsuk meg a mézet, szórjuk bele a dobókockányira vágott tököt, adjuk hozzá a gyömbért és némi borsot, kevés sót. Kevergetve süssük át, majd fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. A tökragut halmozzuk a hússzeletekre.
Párolt rizst vagy burgonyapürét adhatunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)