Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós-őszibarackos rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Buli, Farsang, Húsvét, Márton nap, Hétvégi ebéd, Töltött, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
2 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom reszelt héjával és a darával kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Végül a tojások, csipet sóval, keményre vert habját is beleforgatjuk, az előzőleg meghámozott, kimagozott és kockára vágott őszibarackkal együtt.
Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítjük, rétegenként megcsöpögtetjük az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozzuk. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyunk, ezt behajtjuk és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A második csomaggal is így járunk el. A tetejét is lekenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan vágjuk szeletekre, tálalás előtt meghinthetjük vaníliás porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)