Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párnafánk

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hideg téli napokra, Buli, Farsang, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
52 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl szóda 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
12 deka lisztet és ugyanennyi vajat összedolgozunk, majd téglalappá formáljuk. A többi hozzávalóból, a szódavizet fokozatosan hozzáadva kemény rétestésztát gyúrunk és rövid pihentetés után, lisztezett deszkán, vékonyra nyújtjuk. A közepébe tesszük a vajas téglát és négy oldalról ráhajtjuk a tésztát. Ismét kinyújtjuk, majd négyrét hajtjuk. Negyed órás pihentetéssel ezt négyszer tegyük meg. Végül kétujjnyi széles, tenyérnyi darabokra vágjuk fel és forró olajban süssük pirosra.
Porcukorral meghintve langyos lekvárral kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)