Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szilvás-fahéjas muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Desszert, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 adag liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 adag margarin ? ? ? ? ? ?
1 adag sütőpor 0 0 0 0 0 0
3 adag tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 adag cukor 402 0 0 99.9 0 0
1.5 adag tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
igény szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
2 kávéskanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
igény szerint szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
igény szerint kockacukor 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojást a cukorral és a tejjel elkeverem, majd beleforgatom a sütőporral és a kakaóporral összeszitált lisztet, végül belekeverem az olvasztott, de nem meleg vajat. A kimagozott szilvákba a mag helyére késhegynyi fahéjat és egy kockacukrot teszek. A muffinformák kétharmadáig töltöm tésztát és a közepükbe nyomok egy szilvát. 160 fokon, fél óra alatt megsütöm.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)