Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésborda sajtmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg gorgonzola 34 3.4 0.1 4.6 0 1
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fehérbort felforraljuk és belekeverjük a megreszelt sajtokat, a lángot eloltva hagyjuk olvadni. Közben a felforrósított vajba keverjük a zúzott fokhagymát és a lisztet, halványra pirítjuk, majd beleöntjük a tejszínt és a boros sajtot. Simára keverjük, közben szerecsendióval, borssal és sóval ízesítjük. A kivert és szélein bevagdosott karajszeleteket sózzuk, borsozzuk és az olajon hirtelen megsütjük, lecsepegtetjük és előmelegített tálra tesszük, a mártással leöntve tálaljuk.
Köretnek zöldséges párolt rizst ajánlok.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)