Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Chop suey

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csomó újhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
4 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 doboz szójabab csíra 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ez az étel a tradicionális kínai konyhában nem létezik, valahol, Amerikában találták ki, de jó.
A felhevített wokba öntsünk egy kanál olajat és a felvert tojásból süssünk rántottát, tegyük félre. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra és két kanál olajon süssük meg, adjuk hozzá a szójaszószt, a paradicsompürét, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, ha kifehéredett keverjük el a fehérborral és az alaplével, ezt is tegyük félre. A maradék olajban süssük roppanósra az újhagymát. Dobjuk hozzá a húsos keveréket, a vékony csíkokra vágott rántottát, a szójacsírát és forraljuk össze.
Önállóan levesként vagy sűrűbbre forralva párolt rizzsel tá
lalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)