Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csúsztatott palacsinta, alaptészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Sült, Csőben sült, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a réteslisztet és a tejszínt is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajban csak az első oldalát sütjük meg, a szokásosnál kissé vastagabb palacsintának. Tűzálló tálra csúsztatjuk, megszórjuk a kedvünk szerinti töltelékkel, így folytatjuk a rétegezést. Az utolsó palacsintának a sült oldala legyen felül. Végül 10 percre előmelegített sütőbe toljuk, de inkább csak melegítsük. ne süssük. Cikkekre vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)