Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Görögös pulykasteak

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Hirtelen sült, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet vágjuk szeletekre, majd kenjük be a borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Hagyjuk állni egy fél órát. Majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát süssük pirosra. Csepegtessük meg citromlével, szórjuk rá a vékony karikára vágott olajbogyót és terítsük rá a vékony szeletekre vágott feta sajtot. Csak addig tegyük grill alá vagy előmelegített sütőbe, amíg a sajt megolvad.
Párolt zöldséggel és tepsis burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)