Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pulykamell citrommártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet felszeleteljük és tenyerünkkel kissé megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A felforrósított vaj-olaj keveréken, mindkét oldalukat, hirtelen megsütjük. Kiszedjük és melegen tatjuk. A serpenyőben maradt zsiradékba reszeljük a citromok héját és belecsavarjuk a levüket. Habverővel belekeverjük a húsalaplét és visszatéve a hússzeleteket, fedő alatt, puhára pároljuk.
Párolt rizzsel vagy hercegnőburgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)