Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsóval töltött jércemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 evőkanál reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket kifilézzük és lapjában bevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A vajon megpároljuk a zöldborsót és ha majdnem puha, ráöntjük a tejjel felvert, sózott tojást és kocsonyás rántottává sütjük. Hűlni hagyjuk, belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet és a csirkemellekbe töltjük. A széleket betűzzük és olajjal kikent tepsibe tesszük, a tetejét is vékonyan megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk, de ne pirítsuk rá, csak annyi ideig toljuk vissza a sütőbe amíg a sajt megolvad.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)