Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Piroska (erdélyi ízesített paradicsom)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Sült, Sós, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csapott kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
50 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
75 dkg paprika  20 1.2 0.3 3 0.9 0
2 kg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Érett paradicsomokat megmossuk és félbe vágva rácsra téve a sütőben megsütünk. A rács alá tegyünk tepsit, hogy a paradicsom leve erre csepegjen. Ha a paradicsom sülni kezd, tegyünk mellé a félbevágott hagymákat és kicsumázott, ugyancsak félbevágott húsos zöldpaprikákat, ezek között lehet néhány csípős is. Ha az utóbbiak is átsültek, az egészet botmixerrel összezúzzuk. A pépet felhígítjuk a vörösborral és borecettel, ízesítjük sóval, cukorral, a fokhagymával egy csipetnyi kakukkfűvel és ismét mixeljük, majd lábasban felforraljuk. Kis üvegekbe rakjuk, melyeket azonnal lezárva, pár percre a fejükre állítunk.
Mustár vagy ketchup rostonsültek mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)