Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gesztenyével töltött pulykamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
40 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
3 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
35 dkg gesztenye 167 4.8 1.5 32.6 7.5 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
30 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet vékony, nagy szeletekre vágjuk. Meghintjük sóval és borssal, majd betöltjük a következő töltelékkel. A tojást habosra keverjük a vajjal és hozzáadjuk a darált sertéshúst, az előzőleg megfőzött, ledarált gesztenyét, a tejben megáztatott, jól kicsavart zsemlét és elkeverjük a fűszerekkel. Ezt a masszát tegyük a pulykaszeletek szélére, majd tekerjük fel és burkoljuk a szalonnaszeletekbe. Tűzzük meg fogpiszkálóval, süssük át az olajon, majd tegyük tepsibe. Öntsünk alá 2 deci bort, majd süssük, 175 fokra előmelegített sütőben, egy órát. Ha szükséges, a szaftját pótoljuk kevés forró vízzel.
Párolt zöldséggel és sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)