Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hering üvegfúvó módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Előételek, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Rakott, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db hering 234 18.2 17.8 0 0 77
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
ízlés szerint konyak 246 0 0 1.7 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A heringeket megtisztítjuk, majd kifilézzük, ízlés szerint a bőrét is lenyúzhatjuk. Egy éjszakát áztassuk tejbe és leöblítve vágjuk csíkokra. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát uborkagyalun szeleteljük fel és heringdarabokkal rétegezzük zárható üvegbe. Elegendő mennyiségű vizet forraljunk fel, ízesítsük sóval, cukorral, dobjunk bele egészborsot és babérlevelet. Hagyjuk hűlni, ha már csak langyos keverünk bele ecetet és némi konyakot. A páclé legyen kicsit sósabb és savanyúbb, mint amit kívánnánk. Öntsük a halra, úgy hogy ellepje, ütögessük meg az üveget, hogy a buborékok távozzanak, majd tegyük hűtőbe két napra. Egy hétig biztosan eláll.
Vajjal és rozskenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)