Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sütőtök krémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Karácsony, Böjt, Főtt, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
1 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított, szeletekre vágott tököt 180 fokos sütőben megsütjük. Közben a vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a cukrot rászórva kicsit megkaramellizáljuk. Felöntjük a húsalaplével, belereszeljük a narancs héját, belecsavarjuk a levét, hozzáadjuk a felkockázott almát, burgonyát és megfűszerezve puhára főzzük. A sütőtök húsát belekaparjuk, majd botmixxerel pürésítjük. A tejszínt beleöntve összeforraljuk.
Tökmagolajjal megcsepegtetve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)