Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gixer melegszendvicse

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet félbarna kenyér 259 9.8 1 52.3 0 0
8 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
24 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
16 szelet mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zúzott fokhagymát elkeverjük a tejfölben, majd megkenjük vele a kenyérszeleteket. A vékonyan félfőre vágott hagymával megrakjuk és ráborítjuk a bacont, majd a sajtot. Előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)